• CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

    Consultanţă online

    Datorită formarii mele profesionale, am considerat, pentru o lungă perioadă de timp, consultanță on-line ca fiind o alternativă puțin viabilă, având o serie de impedimente și lipsită de profunzimea unei întâlniri clasice. Însă am avut plăcerea să descopăr că marea majoritate a acestor impedimente sunt ușor de integrat și că relația terapeutică poate fi dezvoltată și prin intermediul unei conexiuni on-line.

    Detalii Programări şi contact

Consultanţa on-line

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Dacă ai ajuns pe această pagină presupun că pentru un fel sau altul ești interesat de consultanță online, În experiența personală am descoperit că,  de cele mai multe ori cele mai bune rezultate sunt obținute în relație ne intermediată de către tehnologie, însă, spre surprinderea mea, am descoperit, relativ recent, că rezultatele poți fi cel puțin la fel de bune chiar dacă relația terapeutică este intermediată cu ajutorul unei tehnologii, așa că am decis să abordez și acest tip de consultanță, consultanța online.

 

Există o anumită rezistență la schimbare, rezistență ce se manifestă prin respingerea noului, însă de foarte multe ori este nevoie doar de puțin curaj și de curiozitate pentru a descoperi beneficiile pe care tehnologia le pune la dispoziție. Dincolo de mica mea rezistență legată de acest tip de consultanță, am descoperit că există unele temeri, de cele mai multe ori nefondate, ale clienților mei temeri, cu privire la acest tip de consultanță. Motiv pentru care am decis să demontez câteva dintre aceste temeri, aducând argumente solide, bazate pe experiența personală și pe experiența persoanelor cu care deja am un tip de relație terapeutică intermediată de către tehnologie.

 Așa că Iată în continuare câteva dintre aceste temeri însoțite de 

 

Nu știu dacă relația terapeutică are același tip de intimitate deoarece folosesc mijloacele tehnologice îmi este teamă ca nu cumva o parte din relația umană să fie afectată.

 

Este firesc să apară o asemenea temere deoarece nu suntem încă familiarizați pe deplin cu beneficiile pe care  tehnologia online le pune la dispoziție, motiv pentru care avem nevoie de o oarecare doză de toleranță și de curiozitate pentru a experimenta și acest mod de conectare. Chiar dacă unele dintre nuanțele delicate ale comunicării umane nu se pot manifesta pe deplin, tehnologia online pune la dispoziție suficiente resurse astfel încât relația umană să se poate construi în mod armonios.

 

Nu știu cum să mă conectez la tehnologia online și îmi este teamă că nu pot să gestionezi această tehnologie

 

Pentru a te conecta, în vedere unei  sesiuni online, ai nevoie de câteva mijloace extrem de simple, mijloacele pe care, de cele mai multe ori, le ai deja la dispoziție. Am creat un ghid extrem de simplu cu ajutorul căruia te poți conecta online având la dispoziție foarte multe opțiuni, dar de cele mai multe ori ai nevoie doar de telefonul mobil și de o conexiune la internet. Pentru sesiunile online folosim de cele mai multe ori următoarele aplicații WhatsApp, Skype sau Zoom, fiecare dintre aceste aplicații fiind ușor de  folosit și gestionaț, însă pentru orice alt tip de suport pentru conectarea online noi îți stăm la dispoziție

 

Nu sunt obișnuit cu acest tip de tehnologie și nu cred că are efect în mod real

 

De cele mai multe or,i fiecare dintre noi, avem o serie de rezistență la schimbare, suntem rezistenți, în mod natural, la tot ceea ce apare nou în viața noastră. Însă, de foarte multe ori, după ce depășim această rezistență, descoperim că lucrurile noi din viața noastră se pot transforma în resurse extraordinare, resurse pe care le putem folosi pentru a ne face viața mai simplă și mai ușoară. Așa că dacă ești în situația în care tehnologia poate să îți provoace o serie de rezistență sau neliniști, îți recomand să rămâi curios și să descoperi ce se poate întâmpla dacă depășești aceste rezistenți. De cele mai multe or,i odată ce treci dincolo de aceste temeri, vei descoperi o lume nouă, o lume plină de oportunități și de noi opțiuni.

 

Îmi este teamă că nu am să fiu suficient de natural atunci când am să mă exprim în față unei camere sau a unui telefon

 

Exprimarea naturală și starea de firesc se instalează gradat odată ce relația terapeutică se stabilizează și apare un anumit tip de confort psihologic și de intimitate mentală.  Acest lucru se întâmplă și în cadrul cabinetului în spațiu ne intermediat de către tehnologie așa că îți recomand să rămâi curios și să descoperi felul în care poți fi natural te poți exprima firesc în proprii tăi termeni chiar dacă relația este intermediată de către tehnologie.

Beneficii Consultanţă on-line

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Dincolo de toate temerile pe care consultanță online le poate activa, există o serie întreagă de beneficii. Aceste beneficii compensează, de departe, toate celelalte provocări ce vin odată cu acest nou tip de conectare uman. Iată, în continuare, câteva dintre beneficiile esențiale pe care acest tip de consultanță le oferă în mod direct:

 

Confortul propriului spațiu. Consultanța personală oferă o rară oportunitate, aceea de a te exprima din confortul propriului spațiu. Nu este nevoie să vă deplasați la cabinetul psihoterapeutului pentru a dezvolta această relație terapeutică, este suficient să aveți dorința de a face acest lucru și câteva mijloace tehnologice elementare.

 

Este extrem de simplu. În această perioadă a istoriei în care tehnologie s-a dezvoltat cu foarte mare viteză, este extrem de simplu să ne conectăm. Aveți nevoie de o tehnologie elementară, tehnologie pe care, foarte probabil, o aveți deja la dispoziție. Este necesar să activați această tehnologie și ne putem conecta.

 

Distanțele dispar. Indiferent de distanța fizică dintre client și terapeut, tehnologia online face ca această distanță să dispară spontan. Acest lucru  creează o libertate extraordinară în așa fel încât noi ne putem afla în orice parte a lumii și cu ajutorul tehnologiei să ne putem conecta spontan 

 

O mai profundă intimitate.  De cele mai multe ori se întâmplă ca un client, odată ajuns la cabinet, să se capsuleze în propria realitate personală și să refuze comunicare, motiv pentru care  tehnologia online prin beneficiile sal are un dar extraordinar. În propriul nostru spațiu în mod natural, de cele mai multe ori, avem tendința de a ne deschide și a comunica întru-un mod mult mai profund, așa că tehnologia online ne oferă această oportunitate de a ne exprima mult mai liber și mai degajat, stând întru un spațiu personal pe care îl controlăm și îl cunoaștem.

 

 pe lângă Toate aceste beneficii fii deștept există și foarte multe beneficii secundare 

Mic ghid de conectare online

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Pentru a ne conecta, în vederea unei sesiuni online, aveți nevoie de câteva mijloace elementare. De cele mai multe ori aveți la îndemână aceste mijloace, tot ceea ce este de făcut este să le organizați într-un mod particular, astfel încât relația terapeutică să se poată desfășura intermediată de această tehnologie.

Am creat acest mic ghid de conectare online tocmai pentru a veni în întâmpinarea acelor persoane care nu sunt familiarizate cu acest tip de tehnologie, tot ceea ce aveți nevoie este legat de două aspecte: dorință și resurse tehnice. înainte de toate aveți nevoie de dorința de a face acest lucru dublată de curiozitate și de voință, Iar aceste resurse vă stau la dispoziție,  după ce dorința și voința sau activat aveți nevoie de câteva resurse tehnice. acestea sunt, de cele mai multe ori, la dispoziția voastră, tot ceea ce aveți nevoie este o ușoară organizare.

Vă recomand înainte de toate să alegeți din următoarele opțiuni WhatsApp, Skype și Zoom. Fiecare dintre aceste aplicații oferă opțiunea de conectare audio și video,  așa că oricare dintre aceste aplicații vă este la îndemână vă recomand să le folosiți cu încredere pentru că ele ne oferă această posibilitate de a ne conecta în cel mai direct mod.

 

Mai mult decât atât există posibilitatea de a conecta  în cel mai simplu mod posibil, cu ajutorul telefonului mobil însă în această situație relația este știrbită de prezența video.

Aplicație despre care am vorbit ceva mai devreme, WhatsApp, Skype și Zoom pot fi instalate pe telefonul mobil sau pot fi instalate pe un laptop, pentru fiecare dintre ele aveți nevoie de conexiune la internet și firește de un cont personal.

 

Dacă întâmpinați dificultăți în conectarea online noi vă stăm la dispoziție cu ajutor și cu suport.